Save the Planet 2017 – как да управляваме екологично и рентабилно отпадъците

 

8-мото поредно издание на Save the Planet – изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна Европа ще се проведе от 7-ми до 9-ти март в София, България. Събирайки на едно място технологии, ноу-хау, доставчици, инвеститори и клиенти, събитието е с фокус върху регионалния пазар и е навременен отговор на предизвикателствата в  областта на околната среда и растящата необходимост от знания и иновации. Save the Planet ще представи не само новостите и глобалните тенденции, но ще очертае и перспективите в Югоизточна Европа, свързани с екологичното управление на отпадъците и тяхното рентабилно оползотворяване.

Днешната политика на ЕС е насочена към промяната на линейният модел на икономиката и налагането на кръгова икономика. За да постигне европейските цели, бизнесът и публичният сектор в Югоизточна Европа реализират редица проекти, за да изградят и модернизират наличните системи за управление на отпадъците.

Организаторът Виа Експо(www.viaexpo.com) съобщава, че към момента фирми от Австрия, Белгия, България, Гърция, Италия, Дания, Швейцария са сред заявилите изложители. Очаква се и Холандско участие. Австрия е стратегически партньор за 8-ма поредна година.

Брошура 2017